Termeni si conditii

1. DOCLANDIA NU OFERA SERVICII MEDICALE

Acest website (numit in continuare "site", "website", "platforma", "DOCLANDIA", "platforma DOCLANDIA") este operat de S.C.DOCLANDIA GROUP S.A., cu sediul in Baia Mare ,Strada Valea Rosie , Nr. 61 Judet Maramures  CUI: 40739259 din data de 6.03.2019 si numar de ordine in registrul comertului J24/563/26.03.2021 din data de 26.03.2021

Utilizarea acestui site de catre dumneavoastra este conditionata de respectarea conditiilor generale de acces si de utilizare detaliate mai jos („Conditii generale"), precum si de respectarea ansamblului de legi aplicabile.

Atunci cand accesati site-ul, cand il parcurgeti si il utilizati, dumneavoastra acceptati implicit si neconditionat Conditiile Generale, care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea s-o aveti cu DOCLANDIA.

Utilizatorul confirma ca a citit si acceptat acesti termeni si conditii in totalitate

In cazul in care nu acceptati Termenii si Conditiile prezentate, va rugam sa parasiti acest website.

Prin " Utilizator " se intelege orice persoana fizica sau juridica care acceseaza platforma DOCLANDIA.

DOCLANDIA este o platforma tehnologica care faciliteaza conectarea Utilizatorilor ( si a oricaror persoane care au creat un profil in contul lor de Utilizator, sau un cont pe acest Site ) cu medici autorizati in vederea furnizarii serviciilor descrise la punctul 3 ( Servicii de informare despre sanatate ).

Toti furnizorii care livreaza servicii prin DOCLANDIA, sunt profesionisti independenti, exclusiv responsabili pentru serviciile care le furnizeaza.

DOCLANDIA nu practica medicina sau orice alta profesia licentiata si nu interfereaza cu practica medicala sau orice alta profesie licentiata a furnizorilor, fiecarea dintre acestia fiind responsabili pentru serviciile lui si inconformitate cu cerintele aplicabile profesiei si licentei lui.

NU TREBUIE SA UTILIZAȚI PLATFORMA DOCLANDIA PENTRU NECESITAȚILE MEDICALE DE URGENȚA. Dacã credeți cã aveti o urgențã medicalã, de orice natura, apelați imediat Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 sau deplasati-va in cel mai scurt timp posibil la cea mai apropiatã unitate spitaliceasca, respectiv camera de urgențã.

Serviciile oferite de catre Furnizori pe platforma DOCLANDIA, nu substituie ingrijirea medicala primara. Retineti ca interactiunea cu un medic autorizat prin intermediul platformei Doclandia nu este menita sa inlocuiasca intalnirile cu furnizorul dvs. regulat de asistenta medicala primara. Daca nu aveti o relatie stabila cu un furnizor de ingrijire primara, sunteti incurajati sa dezvoltati o astfel de relatie.

2. MARCA SI DREPTUL DE AUTOR

Dreptul de autor pentru toate informatiile existente pe acest site este detinut de S.C.DOCLANDIA GROUP S.A..

Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara acordul expres exprimat in scris de catre DOCLANDIA.

Toate drepturile sunt rezervate DOCLANDIA.

Este strict interzisa folosirea acestui site in scopul distrugerii sau alterarii lui, a continutului sau a securitatii acestuia ori pentru discreditarea sau hartuirea DOCLANDIA, partenerilor, furnizorilor sau a oricaror terte persoane care sunt in stransa colaboare cu aceasta.

DOCLANDIA va aplica toate masurile de securitate tehnica si organizatorica pentru protejarea datelor asupra carora detine controlul impotriva oricarei situatii de manipulare accidentala sau intentionata, pierdere, distrugere sau impotriva accesului unei persoane neautorizate.

3. SERVICII OFERITE

Prezentul site, DOCLANDIA.RO, detinut de catre S.C.DOCLANDIA GROUP S.A., ofera acces in platforma web care va permite sa accesati serviciile de informare oferite de catre furnizori, (numite in continuare "SERVICII"), astfel cum sunt explicate in continuare.

Astfel, DOCLANDIA, ofera posibilitatea Utilizatorului/Vizitatorului, de a obtine intr-un termen cat mai scurt, informatii despre sanatate, prin mijloace de comunicare online.

Toti Furnizorii de INFORMATII DESPRE SANATATE care livreaza Servicii pe platforma DOCLANDIA sunt profesionisti independenti exclusiv responsabili pentru serviciile pe care fiecare vi le furnizeaza.

DOCLANDIA nu practica medicina sau orice alta profesie licentiata, si nu interfereaza cu practica medicala sau orice alta profesie licentiata a Furnizorilor de informatii despre sanatate, fiecare din acestia fiind responsabil(a) pentru serviciile ei/lui si in conformitate cu cerintele aplicabile profesiei si licentei ei/lui.

Nici DOCLANDIA, nici alte terte parti care promoveaza Serviciile sau va furnizeaza un link catre Servicii nu vor fi responsabili pentru niciun sfat profesional pe care il obtineti de la un Furnizor prin intermediul Serviciilor.

Accesul in retea se face numai pe baza de parola si ID utilizator, de catre medicii specialisti colaboratori, pe baza de contract de colaborare cu DOCLANDIA si de catre Utilizatori/Vizitatori care au citit si au acceptat termenii si conditiile de furnizare a serviciilor care vor contine obligatoriu drepturile si obligatiile fiecarei parti, actionand ca un contract de prestari servicii, in conditiile legii.

SERVICIILE sunt furnizate de catre medici/specialisti in diferite specialitati sau domenii ale medicinii.

Pentru a putea utiliza serviciile, Utilizatorul/Vizitatorul este nevoit a se inregistra, loga pe DOCLANDIA, prin crearea unui cont personal.

Fiecare medic/specialist este responsabil de informatiile pe care le efectueaza si le ofera personal, precum si de cum foloseste aceste informatii in beneficiul Utilizatorului/Vizitatorului, astfel exonerand S.C.DOCLANDIA GROUP S.A. de la orice fel de responsabilitate in privinta serviciilor oferite de catre medici/specialisti colaboratori, prin informatiile oferite.

Atat furnizarea de servicii aferente prezentului site cat si informatiile si opiniile obtinute de catre Utilizator/Vizitator de la medici/specialisti colaboratori, NU REPREZINTA UN DIAGNOSTIC MEDICAL si nici o recomandare cu privire la efectuarea propriu zisa a unui tratament medical.

Serviciile oferite nu inlocuiesc diagnosticarea efectiva a medicului/specialistului pe care acesta din urma ar putea sa o ofere in cadrul unui consult desfasurat prin simturi proprii, respectiv prin interactiunea directa Utilizator/Vizitator – Medic/Specialist.

SERVICIILE AU DOAR SCOP EDUCATIONAL GENERAL ( SIMILARE INFORMATIILOR CARE AR PUTEA FI FURNIZATE DE UN EXPERT MEDICAL PRIN INTERMEDIUL RADIOULUI SAU ALTOR FORME DE COMUNICARE LA DISTANTA ) SI NU SUNT SERVICII DE ASISTENTA MEDICALA.

Furnizorii pot oferi servicii informationale si/sau informatii generale despre boli si afectiuni, si modul in care pot fi tratate in Romania.

4. NEANGAJAREA RASPUNDERII

Continutul informatiilor se refera la descrierea intr-un anumit grad de detaliere a activitatilor si serviciilor DOCLANDIA.

DOCLANDIA nu isi asuma raspunderea pentru nici o pierdere de date sau informatii rezultate din intarzieri, cauzate de evenimente care nu sunt sub controlul DOCLANDIA, al furnizorilor sai sau prin erori de omisie din partea utilizatorului.

DOCLANDIA exclude orice sugestie sau garantie ca:

a. serviciul sa fie neintrerupt sau fara erori;

b. eventualele defecte vor fi corectate;

c. serviciul sau serverul care il pune la dispozitia utilizatorului este lipsit de virusi sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor si nu poate fi responsabil de vreo actiune pe care o intreprindeti pe baza respectivelor informatii sau a serviciului.

In nici o circumstanta DOCLANDIA nu poate fi responsabila pentru pierderi de natura directa sau indirecta rezultate din/sau legate in orice fel de folosirea sau gradul de performanta al serviciului/serviciilor oferit/oferite, a acestui site web sau site-uri web in legatura cu acesta.

DOCLANDIA nu va acorda nici o garantie referitoare la:

a. evitarea utilizarii anevoioase sau intreruperii in utilizare a site-ului,

b. neafectarea in sens negativ a altor sisteme prin utilizarea site-ului.

5. GARANTII SI LIMITARI

DOCLANDIA nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care site-ul nu poate fi accesat de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

DOCLANDIA isi rezerva dreptul ca in orice moment sa schimbe in parte sau in totalitate continutul informatiilor prezentate pe site, fara o notificare prealabila a Utilizatorului respectiv a Furnizorului.

DOCLANDIA nu ofera nici o garantie in ceea ce priveste starea de functionare a computerului personal al Utilizatorului respectiv a Furnizorului.

DOCLANDIA isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta acest site fara o notificare prealabila a Utilizatorului.

Acest site va fi accesat de buna voie, iar Utilizatorii isi vor asuma in mod irevocabil si neconditionat responsabilitatea pentru accesarea acestui site.

DOCLANDIA nu permite cu buna stiinta persoanelor sub varsta de 18 ani sa creeze Conturi care sa permita accesul la site-ul nostru.

6. UTILIZAREA SERVICIILOR DE CATRE MINORI

Serviciile sunt disponibile pentru utilizarea de catre minori insa doar in prezenta si asistati de catre parintele sau tutorele legal al acestuia.

Daca va inregistrati ca parintele sau tutorele legal in numele unui minor, veti fi pe deplin responsabil pentru conformarea cu acesti Termeni de Utilizare.

7. CONFIDENTIALITATE

Protectia informatiilor in cursul procesarii datelor dumneavoastra personale este o preocupare majora a DOCLANDIA., de aceea toate datele colectate in cursul vizitelor pe Site-ul nostru web sunt procesate conform prevederilor legale valabile in statul in care este intretinut acest site, respectiv Romania.

Site-ul nostru web poate include legaturi cu alte site-uri al caror continut nu se afla sub controlul nostru, de aceea DOCLANDIA nu isi asuma si nu poate accepta nici un fel de responsabilitate pentru continutul acestor site-uri web.

DOCLANDIA se angajeaza sa nu dezvaluie nici o informatie cu privire la vizitele dumneavoastra pe acest site, exceptand situatiile legale.

DOCLANDIA nu va transmite nici unui tert datele dumneavoastra personale introduse de dumneavoastra pe site-ul www.DOCLANDIA.ro conform prezentului document.

8. COLECTAREA SI PROCESAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice S.C.DOCLANDIA GROUP S.A. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Scopul colectarii datelor este transmiterea de comunicatii electronice. Informatiile inregistrate sunt destinate exclusiv utilizarii de catre utilizator/vizitator.

Orice persoana care viziteaza Site-ul si care ii ofera date sau informatii cu caracter personal prin intermediul acestui site, beneficiind astfel de serviciile oferite, isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru urmatoarele:

- prelucrarea acestor date si informatii personale de catre S.C.DOCLANDIA GROUP S.A. in vederea efectuarii unor studii de piata;

- solutionarea de catre S.C.DOCLANDIA GROUP S.A. a cererilor, intrebarilor si reclamatiilor adresate (a se vedea pagina "Contact" din site);

- alte activitati intreprinse de S.C.DOCLANDIA GROUP S.A. si permise de lege, ce nu fac obiectul unei aprobari din partea destinatarului.

DOCLANDIA este inregistrata la Autoritatea Nationala Pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal sau este in curs de inregistrare.

Natura informatiilor care pot fi completate de catre Utilizator/Vizitator/Membru, se refera in special la date personale (nume, adresa, numere de telefon), adresa de e-mail, modul in care sunt utilizate sau intentioneaza sa fie utilizate serviciile DOCLANDIA dar poate include si alte informatii aflate in stransa legatura cu utilizarea serviciilor solicitate, respectiv: istoricul personal, informatii legate de starea de sanatate, date privind obisnuinte, preferinte, comportament, voce, imagine, sex, caracteristici fizice/antropometrice, situatia familiala, informatii legate de medicamentatie, alergii, boli cronice, interventii medicala sau de alta natura, informatii legate de analize, rezultatele testelor de laborator, imagini de diagnostic, note de examinare medical, evidente medicale si alte informatii medicale conexe.

Cu scopul de a raspunde mai bine nevoilor si intrebarilor utilizatorilor site-ului, informatiile solicitate prin intermediul acestui site vor face obiectul unei stocari si prelucrari electronice.

Informatiile personale pe care le putem colecta sau pastra, pot include si informatii despre computer sau dispozitivul mobil pe care il folositi, precum si browser-ul de internet pe care il folositi, tipul computer-ului sau dispozitivului mobil pe care il folositi si alte informatii despre felul in care folositi site-ul DOCLANDIA ( timpul petrecut pe site, paginile vizitate sau alte informatii pe care le introduceti pe site ).

Putem folosi informatiile furnizate de dumneavoastra in urmatoarele scopuri (sub rezerva restrictiilor legale aplicabile):

Pentru a va furniza serviciile

Pentru a imbunatati calitatea serviciilor oferite

Pentru a va notifica cand sunt disponibile actualizari ale Site-ului

Pentru a comercializa si a promova Site-ul si Serviciile catre dumneavoastra

Pentru a indeplini orice alt scop pentru care ne furnizati informatii personale

Pentru orice alt scop pentru care ne dati autorizare

DOCLANDIA nu va distribui, vinde sau inchiria sub nici o forma informatiile persoanelor incluse in bazele noastre de date, decat cu acordul dumneavoastra sau la somatia unei instante judiciare.

9. INFORMATII PENTRU UTILIZATORI/VIZITATORI

Ca utilizator (vizitator) DOCLANDIA va recomanda:

sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra, care sa ajute furnizorii de servicii in vederea oferirii sfaturilor si opiniilor personale.

ca, in calitate de detinator al datelor personale furnizate, sa uzati de posibilitatea de a mentine, innoi si sterge datele furnizate in orice moment.

10. TERMENI DE ACHIZIȚIE ȘI TAXE

Sunteti de acord sa platiti toate taxele si tarifele aferente Contului dumneavoastra in conformitate cu termenii de facturare, taxe si tarife in vigoare la momentul la care taxa sau tariful este datorat si platibil cu exceptia cazului in care taxele sunt platite de altcineva ( angajatorul dumneavoastra ) sau beneficiati de o reducere/cod promotional oferit de DOCLANDIA sau partenerii sai, cu care veti beneficia de reducerea partiala sau totala a taxelor pentru o perioada aferenta codului promotional sau a campaniilor de marketing efectuate.

Prin furnizarea catre DOCLANDIA a numarului cartii de credit sau contului PayPal si informatiilor de plata asociate, sunteti de acord ca DOCLANDIA este autorizat sa factureze imediat contul dvs. pentru toate taxele si tarifele datorate si platibile catre S.C.DOCLANDIA GROUP S.A. mentionate mai jos si ca nicio notificare suplimentara sau consimtamant nu mai este necesar.

DOCLANDIA isi rezerva dreptul de a modifica sau implementa o noua structura de tarifare in orice moment anterior facturarii dumneavoastra pentru plata initiala sau pentru plati viitoare datorate in conformitate cu acesti Termeni de Utilizare.

DOCLANDIA, va poate permite sa achizitionati acces nelimitat la anumite servicii specificate pe durata unui termen fix pentru o taxa fixa (TAXA MEMBRU, TAXA ACCES, ABONAMENT, TAXA ABONAMENT, TARIF ABONAMENT).

DOCLANDIA va va notifica cu privire la taxa aferenta accesului la servicii, cu privire la serviciile care sunt acoperite prin plata taxei de membru cat si cu privire la durata serviciilor aferente.

Taxa de membru va fi procesata in functie de metoda de plata aleasa ( card credit, cont PayPal sau a altor metode afisate) inainte de obtinerea serviciilor si de perioada in care doriti sa beneficiati de acestea, perioada care poate fi lunara, semestriala sau anuala.

Pe durata abonamentului de acces nu vi se vor percepe comisioane suplimentare pentru nici un serviciu acoperit de tipul de abonament ales.

In cazul unei majorari a taxei de membru, va vom anunta in prealabil si va vom intreba daca doriti sa continuati accesul in platfoma si calitatea de membru. Taxele de membru nu sunt rambursabile, cu exceptia cazului in care DOCLANDIA va intrerupe accesul la platforma, caz in care DOCLANDIA va oferi o rambursare proportionala a taxei de membru. Pentru clarificare, DOCLANDIA va rambursa o parte a taxa de membru platita in avans corespunzatoare cu perioada de acces ramasa neconsumata din perioada platita.

Puteti anula abonamentul in orice moment pana la expirarea celor 30 de zile calendaristice aferente abonamentului lunar sau a celor 360 zile calendaristice aferente abonamenului anual, in caz contrar, abonamentul ales se prelungeste automat pe perioada nedeterminata, cu plata automata a perioadei de abonament ales initial in prima zi dupa expirarea abonamentului initial optat, pentru clarificare: daca nu anulati abonamentul pana in ultima zi de valabilitate, se considera faptul ca sunteti de acord ca abonamentul sa fie prelungit pentru inca o perioada similara, urmand ca plata sa fie debitata in continuare, conform metodei de plata optate.

In situatia in care optati sa anulati abonamentul inainte de terminarea perioadei pentru care ati efectuat plata, sumele de bani platite nu va sunt restituite.

In situatia in care, ca urmare a achizitionarii/optarii tipului de abonament dorit, serviciile puse la dispozitie de catre Terti prin intermediul DOCLANDIA sunt deficitare sau nu sunt indeplinite din oricare motive neimputabile DOCLANDIA, DOCLANDIA nu se obliga sa restituie taxa de acces a utilizatorilor in platforma si va face toate demersurile necesare pentru a remedia situatia creata, uzand de prevederile existente la punctul 10 din prezentii Termeni si Conditii.

DOCLANDIA poate permite unei terte parti (de exemplu angajatorului) sa plateasca taxele si / sau taxele de membru pentru serviciile informationale furnizate unui utilizator sau unui grup de utilizatori. In aceste circumstante, DOCLANDIA are un contract cu terta parte, conform caruia partea terta dezvaluie numele si informatiile de contact, inclusiv adresa de e-mail a utilizatorului sau utilizatorilor care au acceptat sa se inregistreze la DOCLANDIA pentru a obtine serviciile oferite si pentru care tertul va plati Taxele sau Taxele de membru pentru unele sau toate serviciile pe care le primesc. Optiunea de plata va fi stabilita de catre terti si DOCLANDIA.

DOCLANDIA nu este parte si nu are control asupra acordului dintre orice utilizator si un tert platitor. Acoperirea costurilor aferente serviciilor furnizate de catre o terta parte, nu exonereaza un utilizator de obligatia de a respecta acesti termeni si conditii, cu exceptia Termenilor legati de plata directa a taxelor sau a comisioanelor.

DOCLANDIA poate informa utilizatorii cu privire la orice schimbare sau reziliere a acoperirii costurilor efectuate de catre o terta.

Utilizatorii a caror acces este reziliat poate continua sa utilizeze platforma DOCLANDIA atat timp cat platesc taxele de membru.

Dupa acceptarea/optarea aferenta serviciului/abonamentului dorit de catre Utilizator prin efectuarea platilor corespunzatoare a serviciului dorit, DOCLANDIA va face toate demersurile necesare ca in cel mai scurt timp posibil sa faciliteze accesul la serviciile oferite de catre Terti.

Totodata, DOCLANDIA, fara o notificare prealabila, isi rezerva dreptul ca, in situatia in care Utilizatorii sau Furnizorii incalca Termenii si Conditiile specificate, sa suspende contul/accesul in platforma.

In situatia in care, Utilizatorul intelege sa solicite inlocuirea Furnizorului de servicii, DOCLANDIA se obliga ca intr-un termen cat mai scurt posibil sa puna la dispozitia Utilizatorului un alt Furnizor de servicii.

11. MODIFICARI ALE POLITICILOR DE CONFIDENTIALITATE

Modificari ale prezentei politici de confidentialitate ce vor aparea pe parcurs vor fi publicate in aceasta pagina web fara a va informa anterior.

"Termenii si Conditiile" constituie, in intregime, un acord incheiat intre dumneavoastra si S.C.DOCLANDIA GROUP S.A. in privinta utilizarii site-ului www.DOCLANDIA.ro

DOCLANDIA si rezerva dreptul de a revizui si aduce la zi aceste reguli in orice moment, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor.

12. SESIZARI. PLANGERI.RECLAMATII

In cazul in care considerati ca v-a fost incalcata viata privata, ati fost insultat, vi sa adus atingere demnitatii persoanale ca urmare a serviciilor puse la dispozitie de catre Terte persoane care va oferea sfaturile, opiniile sau alte informatii despre sanatate, va puteti adresa S.C.DOCLANDIA GROUP S.A. intr-un termen cat mai scurt, printr-o notificare in scris la adresa societatii sau in pagina de CONTACT din SITE sau la adresa de e-mail.

Nu vom recurge la represalii si nici nu va vom penaliza pentru depunerea unei plangeri.

In situatiile mai sus descrise, DOCLANDIA, are un rol de mediere in ceea ce priveste notificare/plangerea fomulata impotriva Tertelor persoane care ofera serviciile solicitate de catre dumneavoastra.

DOCLANDIA nu este in masura a aplica o sanctiune disciplinara sau pecuniara Furnizorilor de servicii, decat sub forma raspunderii contractuale existente intre parti.

13. REZILIERE

Va puteti dezactiva contul in orice moment, din orice motiv, direct din Contul dumneavoastra din SITE, sau prin expedierea unui e-mail la adresa contact@doclandia.ro.

DOCLANDIA poate suspenda sau anula, pe periada nedeterminata, utilizarea site-ului/contului de catre dumneavoastra pentru orice motive, in orice moment.

Sub rezerva legislatiei in vigoare, DOCLANDIA isi rezerva dreptul de a mentine, sterge sau distruge toate comunicatiile si materialele postate sau incarcate pe site, in conformitate cu procedura interna de pastrare a arhivei si/sau politicile de distrugere a continutului.

14. DISPOZITII FINALE

Este interzis sa cesionati sau sa transferati aceste Conditii, fie integral, fie partial, fara a avea acordul prealabil in scris din partea DOCLANDIA.

Aceste Conditii constituie intregul acord si intreaga intelegere dintre parti cu privire la obiectul acestora si anuleaza si inlocuiesc toate acordurile si angajamentele anterioare sau concomitente cu privire la obiectul vizat.

In aceste Conditii, termenii „inclusivˮ si „includ(e)ˮ vor insemna „inclusiv, fara limitareˮ.